vineri, 24 august 2012

Vinete marinate







Ingrediente:

1 kg vinete
doua rosii
500 ml otet de vin
200 ml apa plata
16 catei de usturoi
o lingura de sare
o lingura oregano uscat
boabe de piper negru
4 foi de dafin
4 frunze busuioc
400 ml ulei pentru prajit

Pregatire:

Pregatim borcanele,4x400 ml sau 2x800 ml,le spalam si le lasam la scurs.
Vinetele,alese dupa circumferinta borcanelor (mici sau mari ) le spalam,le stergem si le taiem coaja pe lung,din cm in cm,apoi le taiem felii subtiri si le presaram cu putina sare. Lasam o ora ,sa se scurga zeama.Usturoiul il zdrobim lejer cu lama unui cutit.
Incingem uleiul ,prajim feliile de vinete pe ambele parti,apoi le luam cu paleta din ulei cu atentie sa nu le rupem si le asezam in borcane,una deasupra alteia. Rosiile taiate felii grosute,le rumenim usor in ulei.
Fierbem otetul si apa pana da in clocot.
Feliile de vinete se aseaza in borcane,alternand cu felii de rosii ,usturoi zdrobit,boabe de piper si foi de dafin.
Deasupra turnam usor otetul fierbinte ,presaram oregano uscat si cate o frunza de busuioc,apoi se inchid ermetic cu capacul aferent. Acoperim borcanele cu o paturica si lasam sa se raceasca,apoi transferam borcanele in raftul camarii. Se consuma in maxim 6 luni.
Savurati cu placere!


Niciun comentariu: