marți, 6 septembrie 2011

Pui Shanghai crocant cu cartofi natur




Azi avem zi de strand,adica o sa stam precum carnatii la soare!
Ne-am pregatit cu catel,cu purcel,adica pisica si vom ajunge in scurt timp,la strand!

Ingrediente:
300-400 g piept pui
300 g fulgi porumb
200-300 ml ulei
delikat
oregano,boia iute
sos soia
2-3 catei usturoi
tarhon

100 g faina
1 ou
50 ml apa

1 kg cartofi fierti si taiati cubulete
1 lingurita unt
marar verde

Preparare:
Pieptul de pui se taie fasii,lungi de 5-6 cm si late de 1 cm.
Fasiile de pui se pun la marinat,15 minute, in sos de soia,usturoi zdrobit si putin tarhon,oregano si boia iute.
Dupa marinare fasiile de pui se tavalesc prin faina,apoi printr-o compozitie subtire din ou,faina si apa.
Imediat se tavalesc prin fulgii de porumb,putin sfaramati cu mana.
Se prajesc in ulei incins,cam 2-3 min,intorcandu-le sa nu se arda.
Se scot pe un prosop de hartie,sa se scurga uleiul.

Cartofii cubulete se stropesc cu putin ulei sau unt topit,se presara cu delikat si marar verde,apoi se amesteca fara a-i sfarama.
Fasiile de pui,crocante,se servesc alaturi de cartofii natur.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: