sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Buzdugane din aripi de pui cu cartofi natur




O reteta simpla si care te scoate din impas !

Ingrediente:

12 pulpite de aripi
1 kg cartofi
200 g smantana
3-4 catei de usturoi
100 g faina
100 g pesmet
50 g malai
piper macinat
boia iute
delikat
tarhon
300 ml ulei pt prajit
1 leg patrunjel verde

Mod de preparare:

Pulpitele de aripi se spala si se zvanta.
Se aduce cu cutitul,carnea de la un capat spre celalalt capat si se intoarce usor pe dos,ramanand ca un buzdugan.
Se condimentezaza si se lasa 5 minute ,sa-si traga carnea condimentele.
Se face o compozitie din faina dezlegata cu putina apa si putin delikat.
Buzduganele se dau prin faina,prin compozitie si apoi prin pesmetul amestecat cu malai,boia iute si tarhon.
Se incinge uleiul si prajim cate 4 buzdugane.
Ele trebuie sa inoate in ulei si sa fie intoarse pe toate fetele pentru a fi prajite uniform.
Cartofii se curata ,se spala si se taie cuburi.
Se fierb in apa cu putina sare,iar cand sunt gata se stropesc cu putin ulei si patrunjel tocat marunt.
Se amesteca smantana cu piper macinat si usturoi zdrobit.
Se servesc la portie 3 buzdugane cu cartofi natur si sos.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: