vineri, 29 iulie 2011

Piept de pui umplut cu masline












E cald,dar suport cu stoicism,mai ales ca in jurul aragazului sunt peste 50 de grade!
Pregatesc piept de pui umplut,altfel decat rulada obisnuita.

Ingrediente:
600 g piept pui dezosat
1 morcov
4-5 fire ceapa verde
200 g masline
100 g rosii 
50  ml ulei
100 g pesmet
100 g faina
1 ou
2 linguri malai
sare
piper rmacinat
boia dulce
oregano
1 leg marar
300 g ulei pt prajit

Preparare:
Pieptul de pui se taie felii,iar fiecare felie se bate cat mai intins.Presaram fiecare felie de piept cu sare,piper macinat si boia.
Nu puneti multe condimente,veti pune si in sos !
Radem morcovul pe razatoarea mica,oprim o lingura pentru sos.
In putin ulei calim 3-4 minute ,partea verde de la ceapa,taiata felii,morcovul ras si jumatate din cantitatea de masline taiate feliute,bineinteles dupa ce le-am scos samburii,iar dupa ce s-au inmuiat,luam cate o lingura din legumele calite si punem in mijlocul fiecarei felii de piept.Strangem usor pieptul,ridicandu-l in sus,ca pe un cosulet.
In mijlocul fiecarui cosulet din piept,introducem cate un os de la ciocanelele de pui,oasele le-am oprit cu doua zile inainte si le-am tinut la frigider!
Se preseaza bine cu mana,ca pieptul sa se lipeasca bine de os,se tavalesc toti piepti astfel formati prin faina,ou batut si apoi prin pesmetul amestecat cu malai,boia si oregano.
Presam bine cu mana,ca pesmetul sa se fixeze pe pieptii de pui si sa nu se desfaca de pe os in timp ce ii prajim.
Incingem uleiul si prajim bine,pe toate partile .
Intr-o craticioara calim cca 5 minute,partea alba de la ceapa taiata marunt,morcovul ras oprit si restul de masline taiate felii,apoi adaugam rosiile taiate cubulete.
Se da gust cu sare si piper macinat.
Fiecare piept de pui se serveste stropit cu 2-3 linguri de sos si presarat cu marar verde.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: