marți, 13 septembrie 2011

Fasole batuta in cuib








Fasole batuta !
Mmmm...o bunatate si prinde bine !

Ingrediente:
500 g fasole uscata(boabe)
150 ml ulei
50 g bulion,
4-5 catei usturoi
1-2 cepe
piper macinat Kotanyi
delikat
aluat foietaj

Preparare:
Fasolea se curata si se pune la inmuiat cateva ore (3-4 ore)
Dupa ce si-a marit volumul,fasolea se spala bine,sa elimine praful si cojile si se pune la fiert in 3 litri apa.
Se schimba apa in care fierbe fasolea de 2-3 ori.fierberea dureaza cam 1h 30 min.
Dupa fierbere,fasolea se strecoara si se pune la racit.
Dupa ce s-a racit,fasolea se paseaza la blender,apoi se amesteca cu usturoiul zdrobit,ulei,piper macinat si delikat dupa gust.
Se face un sos din bulion prajit si diluat cu putina apa.
Sosul se pune deasupra fasolei batute.
Ceapa se prajeste taiata marunt sau rondele si se aseaza deasupra sosului de bulion sau separat.
Se intinde aluatul si cu o ceasca se decupeaza rondele din aluat.
Se aseaza pe dosul unor castronele,unse cu putin ulei si se coc,cat sa se rumeneasca.
Cuiburile formate se scot usor si se racesc 10 min,apoi se folosesc.
In fiecare cuibulet se sprituieste cu posul,fasole,se toarna fasii din sosul de bulion si se orneaza cu cateva felii de ceapa prajita.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: