duminică, 23 octombrie 2011

Pui cu ciuperci si masline








Curioasa si pofticioasa din fire,am hotarat sa pregatesc o mancarica cu pui,ciuperci si masline!
A iesit o mancarica foarte gustoasa si buna pe gustul tuturor !

Ingrediente:
1 kg ciocanele de pui
1 morcov
200 g masline fara samburi
400 g ciuperci (conserva)
100 ml ulei
200 g rosii 
100 ml vin alb
200 ml apa plata
3-4 catei usturoi
sare
boia
cimbru
oregano proaspat sau uscat

Preparare:
Morcovul se curata de coaja ,se spala bine si se taie felii subtiri.,ciupercile se scurg intr-o sita.
Rosiile se taie cubulete.
Se prajesc ciocanelele de pui in ulei si se scot pe o farfurie.
In acelasi ulei calim morcovul,adaugam ciupercile ,maslinele si usturoiul taiat marunt si apa plata.
Lasam sa fiarba pana se inmoaie morcovul.
Dam gust cu sare si condimentam cu boia si cimbru,punem vinul si bucatile de carne.
Fierbem 10 minute,apoi adaugam rosiile cubulete.
Se mai fierb impreuna 15- 20 minute.
Se serveste calda presarata cu frunzulite de oregano .
Savurati cu placere!

Cu aceasta reteta am participat la un concurs culinar Hapi-Hap,unde m-am clasat pe locul 9 si am castigat "fabuloasa" suma de 200 ron !

Niciun comentariu: