sâmbătă, 28 septembrie 2013

Rainbow cake







Ingrediente blaturi :
4 albusuri de ou
50 g zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 lingurita super esenta de vanilie
100 g unt topit
100 ml lapte caldut
cca 300 g faina
colorant alimentar ( rosu,portocaliu,verde,bleu,violet)
un praf de sare

Ingrediente crema:
50 g zahar vanilat
250 g unt
200 g mascarpone
1/2 lingurita super esenta vanilie

Ingrediente glazura:
300 ml frisca lichida
50 g zahar vanilat

Pregatire blaturi:
Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul vanilat si mai batem pana albusurile devin o bezea tare.
Separat omogenizam faina,praful de copt,laptele,super esenta de vanilie si untul topit.
Adaugam albusurile si amestecam lejer.
Compozitia rezultata o impartim in 5 parti egale,pentru a fi colorate cu colorantii alimentari.
Se ung 5 forme rotunde pentru copt cu unt si se tapeteaza cu foaie de copt.
Se coc pe rand cele 5 compozitii colorate timp de 10-12 minute,in cuptorul preincalzit.
 Dupa coacere blaturile se racesc bine.

Pregatire crema:
Se omogenizeaza crema mascarpone cu zaharul vanilat si superesenta de vanilie.
 Se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza bine.

Pregatire glazura:
Se bate frisca bine,apoi se adauga zaharul vanilat .

Asamblare:
Pe suport montam pe rand ,cate un blat colorat si il ungem cu crema .
Cu aceeasi crema se unge deasupra tortul si de jur imprejurul lui.
Lasam 30 de minute la rece pentru intarirea cremei,apoi se glazureaza cu frisca,iar cu un piepten zimtat se realizeaza un model simplu.
Tortul se mai lasa 30 - 60 de minute la rece,apoi se poate portiona.
Acest tort minunat l-am realizat cu ajutorul aromelor esentiale COSELI!



Savurati cu placere!

Niciun comentariu: