Ingrediente:
1000 g oase garf de porc
un morcov
o radacina pastarnac
o radacina de patrunjel
o ceapa
un ardei rosu capia
200 g fasole verde congelata Bonduelle
50 g orez
doua linguri pasta de tomate
frunze de telina verde
500 ml zeama de varza acra sau bors
sare
Pregatire:
Cand le cumparam ,oasele garf trebuie alese cu putina carnita .
Radacinoasele se curate de coaja ,se spala si se taie cubulete mici.
Ceapa si ardeiul se curata de foi sau cotor si seminte si se taie marunt ,respectiv julienne.
Frunzele de telina
Oasele garf se spala bine sub jet de apa rece si se pun la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa plata ,din cand in cand eliminam spuma adunata deasupra lichidului.
Dupa cca 30 -40 minute de fierbere ,adaugam legumele
Lasam sa fiarba, pana incepe bobul de orez sa infloreasca si adaugam pasta de tomate si fasolea verde.
Dupa 10 minute adaugam zeama de varza
Pentru aroma ,se toaca frunze de telina si se presara deasupra ciorbei dupa ce am oprit focul.
Savurati cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu