luni, 28 ianuarie 2013

Papanasi cu dulceata de afine







Cum sa nu-ti placa o asa bunatate de papanasi ,cu smantana si cu dulceata de afine ?

Ingrediente:
600 g branza de vaci proaspata
150 g zahar tos fin
250 g faina
3 oua
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
 vanilie
200 g smantana
dulceata de afine
un litru de ulei pentru prajit papanasii

Pregatire:
Intr-un vas,amestecam branza cu zaharul si bicarbonatul ,adaugam ouale si vanilia, iar la sfarsit faina .
Intr-o tigaie ceva mai adanca,punem uleiul la incins si ne apucam iute sa formam papanasii.
Din aluat formam bile de marimea unei portocale mai mici. Cu degetul aratator trecem prin centrul bilei, apoi bila o trecem prin faina. Marim gaura din mijlocul bilei,tot cu degetul si aplatizam usor papanasul obtinut. Formam si mici bilute de aluat,pe care le vom pune deasupra papanasilor.
Micsoram usor focul sub tigaie si prajim cate 2-3 papanasi,ii prajim pe ambele parti pana devin caramizii.
Din aluat ies cca 10 papanasi si 10 bilute.
Peste fiecare papanas, turnam cate o lingura de dulceata de afine si o lingura de smantana si asezam deasupra cate o biluta .
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: