joi, 24 ianuarie 2013

Ciorba de cartofi cu fidea




Dupa atatea mancaruri cu carne ,parca ar merge si o ciorbita acra de cartofi cu fidea !

Ingrediente:

6 -8 cartofi mari (rosii)
o ceapa
2 morcovi
o telina micuta
o conserva rosii SunFood (400 g)
400 ml zeama de varza
100 ml ulei floarea soarelui
doua rotocoale fidea
sare
leustean
3 l apa plata

Pregatire:

Pentru ciorba sunt ideali cartofii cu coaja rosie,deoarece raman intregi ,iar pentru supe-crema sunt ideali cartofii cu coaja alba (fainosi).
Curatam legumele de coaja si le spalam bine,apoi taiem cubulete cartofii,morcovii si telina si julienne ceapa.
Umplem o oala cu apa plata,adaugam uleiul si punem morcovii,ceapa si telina la fiert.
In momentul cand morcovii incep sa se inmoaie, adaugam cubuletele de cartofi.
Separat fierbem zeama de varza,o spumam de cateva ori si o lasam deoparte.
Incercam cartofii ,daca au  inceput sa se inmoaie ,adaugam rosiile si zeama de varza si in cazul in care mai trebuie ,dam gust cu sare.
Lasam ciorba sa fiarba 20 de minute ,apoi adaugam fideaua si leusteanul tocat marunt.
Dam o tura prin ciorba cu polonicul,sa se rasfire fideaua ,iar dupa 15 minute putem servi ciorba acra de cartofi cu fidea.
Savurati cu placere!



Niciun comentariu: