luni, 11 februarie 2013

Ciorba Radauteana







Ingrediente:

800-900 g piept de pui dezosat
2 morcovi
2 cepe
o telina micuta
o radacina de pastarnac
4 galbenusuri de ou
450 ml iaurt sau 300 g smantana 20% grasime
3 litri apa plata
100 ml ulei floarea soarelui
4 catei de usturoi
o legatura patrunjel verde
2-3 linguri otet
sare

Pregatire:

Pentru inceput spalam pieptul de pui si-l curatam, (daca mai e cazul ) de oase.
Legumele le curatam de coaja sau foi ,apoi le spalam bine.
Intr-o oala de cca 4 litri,adaugam 3 litri de apa plata, uleiul,pieptul de pui si legumele (fara usturoi) taiate jumatati si o lingurita de sare .
Punem oala pe foc moderat si lasam sa fiarba ,pana se inmoaie legumele si a fiert carnea.
Nu uitam sa luam spuma,de cate ori se formeaza deasupra lichidului !
Dupa ce s-au fiert carnea si legumele,le scoatem pe farfurii si le taiem cubulete...ceapa o aruncam. 
Pentru putina culoare,unul din morcovii fierti l-am pasat bine in blender.
Supa fierbinte din oala se strecoara in alta oala curata ,adaugam carnea si legumele taiate cubulete si lasam sa fiarba usor .
Separat ,intr-un castronel ,omogenizam bine galbenusurile  si usturoiul ras cu iaurtul ,temperam compozitia cu un polonic de lichid fierbinte si o adaugam in oala,amestecand usor cu telul la suprafata .
Adaugam otetul si sare dupa gust,iar la primul clocot luam oala de pe foc.
 Presaram deasupra ciorbei ,patrunjel verde tocat marunt si daca nu mai aveti rabdare, ciorba se poate manca fierbinte avand langa farfurie un ardei iute si cateva felii de paine prajita sau crutoane de paine !
Savurati cu placere !







Niciun comentariu: