luni, 19 decembrie 2011

Prajitura cu crema de iaurt

Varianta patrate


Varianta felii








Ce faci cand esti in "toane" bune? Ati ghicit...o prajitura !
Este simplu de facut si este foaaarte pufoasa!

Ingrediente:
Blat:
4 oua
150 g margarina Rama Maestro
300 g faina
100 g iaurt
100 g zahar tos
200 g ciocolata amaruie
2 linguri esenta rom
1 pachet praf de copt
sare

Crema:
400 g iaurt
100 ml frisca lichida
150 g zahar tos
1 pachet gelatina
100 g capsuni dulceata

Ornare:
1 pachet jelee dr.Oetker
100 g sirop dulceata de capsuni
4 linguri apa plata
50 g ciocolata amaruie


Preparare:
Toate ingredientele sunt la temperatura camerei !
Se bat albusurile spuma cu putina sare.
Galbenusurile si zaharul se bat spuma,apoi se adauga ciocolata topita la bain-marie,esenta de rom si margarina. Le mixam bine,bine si adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile le adaugam usor si amestecam in compozitie,ca sa nu se lase.
Ungem cu margarina si tapetam cu faina,o tava rotunda de tort cu perete detasabil.
Turnam compozitia si introducem tava la cuptor (incalzit din timp ) pentru 40 de minute.
Dupa coacere se raceste si se taie blatul in 3 parti.

Crema:
Se bate frisca 2 minute,aproape tare si se amesteca cu zaharul si iaurtul.
Gelatina care a fost dizolvata in apa rece,apoi incalzita putin ,o adaugam in crema.
Se imparte in doua parti,pentru a unge doua blaturi de prajitura.

Asamblare:
Se aseaza in tava primul blat si se stropeste cu putin sirop de la dulceata de capsuni,se unge cu prima parte de crema si aruncam 4-5 jumatati de capsuni peste ea.
Asezam al doilea blat,fara sa presam puternic,il stropim cu sirop si il ungem cu cealalta parte de crema si 4-5 jumatati de capsuni.
Cel de-al treilea blat il asezam deasupra,il stropim si pe el cu putin sirop.
Abia acum pregatim jelee si il intindem deasupra blatului cat e cald.
Intr-un ibric, punem pudra de jelee si siropul de capsuni si se amesteca bine,adaugam cateva capsuni din dulceata,amestecam bine sa se sfarame capsunile si sa formeze o crema. Adaugam 4 linguri de apa sa se subtieze si punem la fiert la foc mic pentru 2 minute.
Cand incepe sa se limpezeasca jelee ,il luam de pe foc si il strecuram printr-o strecuratoare mica,chiar deasupra ultimului blat de prajitura.
Jelee trebuie turnat in centrul prajiturii,iar cu o spatula intindem repede spre margini. in cazul in care jelee se intareste,il incalzim pana poate fi intins iar.
Deasupra prajituriii presaram ciocolata rasa.
Tinem prajitura la frigider cel putin 2 ore,apoi scoatem usor peretele detasabil al formei. Nivelam unde este cazul si o taiem in felii sau patrate.
Savurati cu placere !

Niciun comentariu: