marți, 9 august 2011

Strudel rasucit






Azi la desert servim strudel!
Un desert,de origine austriaca,care il servim cu placere!

Ingrediente:

O jumatate pachet aluat foetaj
4 mere mari
100 g visine
150 g zahar tos
2 linguri margarina
1 lingura scortisoara
1 ou
200 g nuca de cocos

Preparare:
Merele dupa ce au fost curatate de coaja,se rad si se calesc in margarina si zahar,pana se inmoaie,nu le lasam sa se transforme in piure.
Se racesc putin si se pun visinile si scortisoara.
Aluatul se intinde pa blatul pudrat cu faina si se mai intinde cu sucitorul.
Merele calite se intind pe aluat,se presara cu nuca de cocos.
Aluatul se ruleaza in forma de sul.
Se taie sulul format,aproape de unul din capete,formand 2 parti.
Acestea se rasucesc,una in jurul celeilalte si se ung cu ou batut.
Se pune intr-o tava unsa cu putin ulei si se coace pana se rumeneste bine.
Dupa ce s-a racit,se serveste strudelul portionat si pudrat cu zahar pudra.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: