sâmbătă, 17 martie 2012

Degetele cu branza








Mare,meci mare ! Joaca Steaua si vom fi, adica tot familionu', cu ochii-n televizor!  Si ce facem noi la meci ? Spargem seminte de floarea soarelui ! Ha,ha,ha! De data asta ,am incercat altceva si anume ...degetele ! Nu apartin nimanui,sunt mici rulouri din foi de placinta umplute. Mi-au iesit parca 30 de degetele !

Ingrediente:

10 foi subtiri de placinta
0,200 g branza telemea
12 masline
3 fire ceapa verde
piper macinat
1/2 lingurita oregano
ulei pt prajit

Preparare:

Branza se rade si se amesteca cu maslinele taiate felii ( dupa ce li se scot samburii ) si cu ceapa verde ,taiata felii subtiri.Adaugam oregano si piper macinat .
Luam cate doua foi de placinta,le intindem si decupam patrate (10 cm x 10 cm). Fiecare patrat il intoarcem cu un colt inspre noi si se ia cate o lingurita din compozitia cu branza si se pune cam la 2 cm de coltul dinspre noi.
Se acopera aceasta compozitie cu partea de foaie mai mica,se ruleaza usor,apoi se aduc capetele in interior si se ruleaza pana se obtine un mic rulou (degetel) ,ale carui margini il umezim cu putina apa,ca sa se lipeasca.
Se incinge ulei intr-o tigaie si incepem sa prajim cate 3-4 degetele ,cate 1 minut pe fiecare parte.
Degetelele cu branza se scot pe servetele de hartie,apoi se pot servi calde sau reci .
Savurati cu placere!








Niciun comentariu: