marți, 22 ianuarie 2013

Chec cu rahat







De cate ori mananc un desert cu rahat ,mi-aduc aminte cum ii ceream bani mamei si fugeam cat ma tineau picioarele (uneori desculta) sa cumpar rahat de la bacania din coltul strazii ! 

Ingrediente:

4 oua
160 g zahar tos fin (Margaritar)
150 g faina
100 ml unt topit
doua linguri de lapte
un pachet praf de copt
200 g rahat 
50 g zahar pudra
suc de lamaie sau otet 

Pregatire:

Cat timp pregatim compozitia,incalzim cuptorul la foc mic.
Ouale se bat bine cu mixerul ,iar in lipsa lui folosim telul.,adaugam zaharul si continuam sa batem pana iese o compozitie groasa si deschisa la culoare,iar zaharul s-a topit .
Bucatile de rahat se taie cubutele mai mici ,se tavalesc prin faina si se pun deoparte,apoi faina o adaugam peste ouale batute intercalata cu laptele si praful de copt stins cu 3-4 picaturi de zeama de lamaie sau otet.
Untul topit il adaugam ,amestecand usor in compozitie si adaugam la sfarsit cubuletele de rahat.
Se unge o tava mai marisoara (sau doua tavite mai mici ) cu putin unt si o pudram cu putina faina ,turnam compozitia si dam cca 30 de minute la cuptor ,10 minute foc mare,apoi 20 de minute foc mic.
Dupa racire,checul se pudreaza cu zahar pudra.
Savurati cu placere !





Niciun comentariu: