luni, 24 septembrie 2012

Salata cu varza rosie si sfecla rosie

 




Ingrediente:

o sfecla rosie
o varza rosie
o lingurita hrean ras
o lingurita otet
3 linguri de ulei de masline
sare
piper macinat
marar verde pentru decor

Pregatire:

Sfecla spalata se aseaza intr-o folie de aluminiu si se coace la cuptor 15 minute.
Dupa ce s-a copt,ii curatam coaja si o radem pe razatoare,pepartea cu orificiile mai mari.
Varza se curata in exterior de una-doua foi,se taie fideluta,apoi se freaca putin cu un praf de sare sa se inmoaie.
Asezam varza intr-un vas,adaugam sfecla rasa,hreanul,stropim cu ulei de masline,otet si dam gust cu sare si piper macinat.
Inainte serviri tinem vasul cu salata la frigider 30 de minute,apoi se amesteca lejer pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Ornam cu marar verde.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: