vineri, 12 iulie 2013

Tocana de pui croata






Cu ajutorul Vegeta Podravka am gatit o serie de retete croate,multe dintre ele nu difera de retetele romanesti  
( Hrvatska piletinu gulaš )

Ingrediente:
600 g piept de pui dezosat si fara piele
7-8 rosii mari si coapte
1 ceapa rosie
1 ardei capia
1 lingura usturoi tocat
200 g ciuperci feliate
1 lingurita faina
piper negru macinat
boia de ardei
Vegeta Podravka Gust de gaina
100 ml apa
100 ml vin alb
50 ml ulei
3-4 frunze de busuioc
300 g paste


Preparare:
Pieptul de pui se taie felii,ceapa,rosiile si ardeiul capia se toaca /taie cubulete.
Stropim o craticioara cu ulei si asezam un strat de legume tocate,iar deasupra lor asezam feliile de pui si presaram cate un praf de piper macinat,boia si Vegeta Podravka.
Adaugam putin usturoi tocat si un praf de faina.
Deasupra carnii adaugam ciupercile, usturoiul rămas, apoi dupa gust mai adaugam piper macinat,boia si Vegeta Podravka .
Turnam deasupra vinul si apa,acoperim cratita cu un capac si tinem la cuptor aprox 1h.
Intre timp fierbem pastele al dente,le scurgem de apa si le tinem la cald.
Dupa 1 h , scoatem carnea din cratita ,iar o parte din legume le pasam cu blenderul formand un sos.
Pastele se aseaza pe un platou stropite cu sosul din legumele pasate , alaturi de feliile de pui si restul legumelor.
Se orneaza cu busuioc taiat marunt.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: