Powered By Blogger

vineri, 25 mai 2012

Chec in doua culori


Puteti alatura doua checuri de culori si arome diferite si veti pregati un chec- prajitura minunat!












Ingrediente si pregatire:

pentru checuri:
6 oua
200 g faina
8 linguri zahar tos
2 linguri cacao
100 ml ulei
1 plic praf de copt
sare

Separam albusurile si galbenusurile in doua vase. Vasul in care punem albusurile trebuie sa fie curat si uscat.
Albusurile in care am presarat un praf de sare sau 2-3 picaturi de otet, le batem spuma tare ,apoi adaugam 6 linguri de zahar tos si batem pana spuma arata ca o bezea.
Galbenusurile se bat cu 2 linguri de zahar,apoi se adauga zaharul vanilat si uleiul.
In vasul cu albusurile spuma, se toarna galbenusurile,faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor de sus in jos,ca albusurile sa nu se lase.
In vasul in care au fost galbenusurile rasturnam jumatate din compozitie si ii adaugam cacao,apoi amestecam .
Ungem doua forme de chec cu ulei,le pudram cu faina si umplem o forma cu compozitia alba,iar cealalta forma cu compozitia de cacao.
Se coc in cuptorul deja incalzit 30 de minute. Primele 10 minute coacem la foc mare,apoi 20 minute la foc mic.
Dupa coacere se lasa checurile la racit,apoi se alatura unul langa altul si se taie simultan feliile cu un cutit avand lama lunga.


pentru crema:
350 g unt sau margarina cu aroma de vanilie
200 g zahar pudra
1 galbenus de ou
1 plic zahar vanilat
1 lingurita esenta vanilie

Frecam untul spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat,adaugam galbenusul si esenta de vanilie.

glazura:
200 g ciocolata alba
100 g nuca de cocos
1 lingura unt sau margarina
1 lingurita apa plata

Glazura o pregatim la bain-marie,punand un vas deasupra altui vas mai mic care contine apa.
In vasul de deasupra rupem ciocolata in bucati mici,iar untul il taiem cu cutitul.Cand s-au topit se adauga apa si se amesteca iute.

asamblare:
Se ung feliile cu cacao cu crema si se lipesc de feliile albe. Dupa ce s-au uns toate feliile se tin  la rece 2-3 ore ,apoi se galzureaza cu ciocolata si se presara cu nuca de cocos.
Se taie feliile putin oblic,inmuind din cand in cand cutitul in apa calda .

Savurati cu placere!



Niciun comentariu: