joi, 4 august 2011

Omleta







In dimineata asta servim omleta.
Este satioasa,iar copii prefera s-o serveasca cu o cana cu ceai.

Ingrediente pentru o portie:
3 oua
1 ceapa
50 g branza telemea
1-2 carnaciori
4-5 masline
1 lingura ketchup
100 ml ulei
piper macinat
tarhon

Preparare:
Ceapa se taie julien si se caleste in ulei.
Cand ceapa incepe sa devina transparenta,se pun carnaciorii taiati feliute.
Se calesc 1-2 minute si se scot pe o farfurie.
Ouale se bat bine si se pun in tigaia cu putin ulei.
Pe o jumatate de omleta se pun ceapa si carnaciorii caliti,apoi se presara cu branza sfaramata si maslinele fara samburi.
Se presara piper macinat si tarhon dupa gust.
Se acopera cu un capac si se lasa 3-4 minute sa se inchege.
Cand omleta e gata,partea libera de omleta se aduce peste partea cu carnaciorii.
Se scoate usor omleta,cu ajutorul unei spatule.
Se serveste calda cu ketchup.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: