duminică, 18 decembrie 2011

Briose aperitiv cu mazare






M-am gandit sa pregatesc si altfel de briose,mai exact cu mazare verde.
Reteta este simpla si usor de pregatit !

Ingrediente:
100 g mazare fina verde Casa taraneasca
100 g porumb (optional morcov fiert)
2 oua
150 faina
50 ml vin alb
50 ml ulei masline
sare; piper rosu
putin patrunjel
1 pac praf de copt

Preparare:
Ouale se bat bine cu vinul,se presara un praf de sare si piper ,apoi se adauga uleiul si se bat bine.
Adaugam mazarea si porumbul si putin patrunjel taiat fin.
Optional putem adauga si o lingura de morcov fiert taiat cubulete.
Se cerne usor faina,se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Aluatul trebuie sa curga !
Se ung formele de briose cu margarina si se umplu pe jumatate cu compozitia de aluat.
Se coc 30 de minute in cuptorul incalzit in prealabil.
Se servesc la ceai sau cafea.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: