duminică, 5 februarie 2012

Tarta cu carne si legume









Este o reteta simpla si care se poate servi rece,cu un pahar de bere alaturi!

Ingrediente:
Aluat tarta:
300 g faina
1 lingura de ulei
o lingurita otet
sare
100 ml apa plata

Umplutura:
500 g carne miel
100 g piept pui
200 g amestec legume mexicane
2 oua
patrunjel verde
piper macinat
boia ardei
sare

Mod de preparare:
Aluat:
Se amesteca faina cu uleiul, otetul si sarea.
Adaugam cate putina apa plata si framantam cu degetele,pana simtim ca aluatul devine ferm,bun de intins cu sucitorul.
Din aluat formam o bila,care o punem pe blatul pudrat cu faina,iar cu sucitorul intindem o foaie subtire, putin mai mare decat tava de tarta.
Punem aluatul in tava unsa cu putin ulei,il decupam dupa forma tavii,iar din resturile ramase de aluat,formam niste grilaje care le vom aseza deasupra umpluturii.

Umplutura:
Carnea de miel (de la pulpa) si pieptul de pui se taie bucati de 1 cm si se pudreaza cu piper si boia de ardei,se amesteca bine sa intre boiaua si piperul in carne, apoi se prajesc in putin ulei.
Se scot intr-un castron,se racesc apoi se amesteca cu ouale batute (oprim o lingura pentru uns tarta pe deasupra), legumele mexicane si putina sare.
Asezam umplutura in tava,peste aluatul de tarta,iar deasupra intercalam grilajele din aluat.
Tarta se coace 30 - 40 de minute,pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra.
Se serveste calda sau rece, alaturi de o salata de primavara !
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: