duminică, 18 septembrie 2011

Lapte de pasare







Bunica mea ,era specialista in prepararea acestui desert!
Cum eram cam multi nepoti,saraca,trebuia sa faca niste cantitati enorme ca sa ne sature!
Eu pregatesc doar pentru 4 persoane!

Ingrediente:
1 litru lapte
3-4 oua
200 g zahar tos
2 plicuri zahar vanilat

Ornare:
100 g ciocolata lapte
100 g ciocolata alba

Preparare:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat bine,adaugandu-se un praf de sare,apoi se adauga zahar tos si se bat apoi la bain-marie,pana albusurile se intaresc si se tin de tel.
Dupa intarire albusurile se tin la rece.
Galbenusurile se bat cu 3-4 linguri de zahar tos si un plic de zahar vanilat pana se albesc,apoi se adauga 2-3 linguri de lapte si se amesteca la bain-marie pana se ingroasa.
Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba,se scot albusurile de la rece si cu lingura se formeaza galuste.
Galustele se pun,in laptele care fierbe la foc mic,prin scufundarea lingurii in lapte. Galustele se vor ridica singure la suprafata laptelui.
Se fierb cam 2 minute pe o parte,apoi se intorc cu lingura si se fierb si pe partea cealalta tot 2 minute.
In oala cu lapte puneti 3-4 galuste de bezea,pentru ca ele se vor umfla.
Dupa fierbere se scot cu spumiera pe un platou si asa ,pana la terminarea bezelei si a galustilor din bezea.
Dupa terminarea galustelor,in lapte se adauga zaharul ramas si plicul cu zahar vanilat.
Se gusta,iar daca nu e dulce mai putem adauga 1-2 linguri de zahar tos.
Laptele il repunem pe foc se adauga galbenusurile si se amesteca cu telul ,sa nu se formeze cocoloase,dupa 5-6 minute e gata.
Se reintroduc cu atentie galustele de bezea,in lapte.
Dupa racire se poate servi,in farfurie sau bol.
La portie se servesc 1-2 polonice cu lapte si 3-4 galuste de bezea,ornate dupa dorinta cu ciocolata lapte si ciocolata alba,topite si picurate cu spritul.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: