joi, 20 septembrie 2012

Mancare de masline cu pulpe de pui






Ingrediente:

4 pulpe de pui  ( cca 1 kg )
400 g masline negre
100 ml ulei
100 ml vin alb
200 ml apa plata
o ceapa
4 rosii coapte
o lingura bulion
3 felii de lamaie
4 frunze de busuioc
frunze de oregano
piper macinat
sare dupa gust

Pregatire:

Pulpele de pui le taiem pe fiecare in doua si rezulta 8 bucati de carne.
Intr-o craticioara incingem usor uleiul si rumenim toate bucatile de pui.
Dupa ce s-au rumenit,adaugam ceapa taiata marunt si calim usor 5 minute,apoi stingem cu vin.
Adaugam maslinele (fara samburi) , piper macinat si turnam deasupra apa.
In cazul in care maslinele sunt sarate,nu mai adaugam sare in mancare.
Fierbem totul 20 de minute,adaugam rosiile taiate cubulete si bulionul.
Lasam sa dea in cateva clocote,apoi adaugam feliile de lamaie si oregano,apoi oprim focul.
Presaram deasupra mancarii busuiocul taiat.
Savurati cu placere!


Niciun comentariu: