marți, 16 aprilie 2013

Tiramisu cu capsuni







In toiul cumparaturilor in Kaufland ,mi s-au lipit ochii de cosuletele cu capsuni ...irezistibile !

Ingrediente:

500 g capsuni
500 g branza mascarpone
300 ml frisca lichida
3 galbenusuri
100 g zahar pudra
20 buc. piscoturi
esenta vanilie
50 g cacao
........................
250 ml cafea rece
esenta capsuni Dr.Oetker

Pregatire:

Mixam frisca si o tinem cateva minute la rece.
Mixam 3-4 minute galbenusurile cu zaharul pudra  si esenta de vanilie .
Adaugam branza mascarpone ,mixam pana compozitia devine omogena,apoi incorporam si frisca.
Taiem capsunile felii si cubulete,oprim cateva capsuni cu frunzulite pentru decor,iar intr-un vas usor adanc, amestecam cafeaua si esenta de capsuni .
Pregatim un bol adanc ,langa noi si incepem asamblarea cat mai iute.
Scufundam cate un piscot 2-3 secunde in cafea si il asezam pe fundul bolului.
Intindem crema peste piscoturi ,iar pe marginea si deasupra ei asezam felii de capsuni si cubulete de capsuni.
Reluam inmuierea piscoturilor si intinderea lor deasupra stratului de crema,apoi intinderea cremei ,asezarea feliilor si cubuletelor de capsuni pana terminam cu ultimul strat de crema.
Deasupra cremei pudram cacao si ornam cu capsunile pastrate,crestate felii .
Prajitura se tine la rece pana la momentul servirii.
Savurati cu placere !





    Niciun comentariu: