marți, 13 martie 2012

Pui picant cu legume & orez








Este o reteta simpla,cu legume pline de vitamine si usor picanta !
Aaaaa,sa nu uit ...condimentele de la Kotanyi si-au facut datoria ca intotdeauna!

Ingrediente:

600 g piept pui dezosat
200 g orez (bob prefiert)
1 morcov
1 dovlecel
1 ceapa rosie
1 ardei iute
1 ardei verde
1 ardei capia
1 ardei galben
1 catel usturoi
1 ardei portocaliu California
100 ml ulei masline
50 ml sos soia
1 lingura condimente pentru friptura Kotanyi
4-5 frunze menta proaspata
piper macinat

Preparare:

Intr-o craticioara se pune la fiert apa pana clocoteste,apoi se adauga orezul si se fierbe pana se inmoaie ,cam 20 minute. Dupa ce s-a inmuiat orezul,craticioara se pune sub jet de apa rece ,pentru ca bobul de orez sa se spele de amidon. Se strecoara orezul cu o sita si se caleste usor in putin ulei de masline si se condimenteaza cu piper macinat. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii.

Pieptul de pui se taie fasii late de 1 cm. Fasiile de pui se pun la marinat 15 minute,intr-o compozitie formata din sos soia,condimente pentru friptura si usturoi razuit fin.
 Intre timp spalam legumele,taiem sau scoatem cotoarele unde este necesar,apoi le taiem julienne si le amesteca lejer intr-un vas.
Intr-o tigaie cat mai intinsa,turnam restul de ulei de masline,iar cand s-a incins adaugam legumele. Amestecam lejer sau scuturam tigaia,pentru ca legumele sa nu se lipeasca. Cand morcovul s-a inmuiat,tragem legumele pe o jumatate de tigaie si adaugam fasiile de pui marinate,pe cealalta jumatate de tigaie.
Tigaia o vom tine pe foc 5 minute,mai mult pe partea unde se afla carnea,pana ce aceasta se rumeneste usor.
Apoi vom amesteca legumele cu carnea cat sa se intrepatrunda aromele si sa ramana crocante,nu fierte.
Se ia cate o portie de orez si se aseaza in centrul farfuriei,iar pe marginea orezului montam fasii de pui cu legume. Orezul il vom orna cu menta taiata fin.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: