luni, 10 septembrie 2012

Dulceata de dovleac







Ingrediente:

1 kg pulpa de dovleac
1 kg zahar tos
o portocala
o lamaie
doua linguri coniac Alexandrion
un baton scortisoara

Pregatire:

Pulpa de dovleac o radem prin razatoare,pe partea cu orificiile mari.
Coaja portocalei si a lamaiei se rade fin,iar pulpa lor se stoarce.
 Intr-un vas punem pulpa,iar deasupra presaram  jumatate din cantitatea de zahar si lasam sa stea 4-5 ore.
Dupa acest timp se formeaza un sirop,acesta se reamesteca cu pulpa de dovleac,restul de zahar tos,coaja de portocala si lamaie,sucul de portocala si lamaie si coniacul.
Totul se transfera intr-o cratita cu fund dublu si se fierbe la foc mic,amestecand des  pana se dizolva zaharul.Cu 10 minute inainte de a stinge focul,adaugam pentru aroma un baton de scortisoara.
Dupa 60-70 de minute dulceata este gata, eliminam batonul de scortisoara din dulceata si putem umple borcanele deja sterilizate,apoi le sigilam cu capacele aferente.
Se lasa acoperite cu o patura, 5-6 ore,apoi le transferam in raftul camarii .
Savurati cu placere !



Niciun comentariu: