marți, 26 februarie 2013

Pate de casa din ficat de pui

 


Din curiozitate,avand in frigider o casoleta cu ficatei de pui ,mi-am zis sa prepar pate de ficat , daca iese ceva aiurea ,ma refer la gust, catelusa mea ma scapa  imediat !
Deci,suflecam manecile,dam drumul la aragaz si pe cai...adica pe ficatei !

Ingrediente:

300 g ficatei de pui
50 g unt
doua galbenusuri de ou (fierte tari)
o ceapa curatata
o lingura de ulei
50 ml coniac
sare
piper macinat

Pregatire:

Scoatem ficateii din casoleta si ii curatam de fiere ,daca exista ,apoi ii spalam bine sub jet de apa.
Intr-o craticioara (cca 1litru ) asezam ficateii si ceapa taiata sferturi,acoperim cu apa cat sa acopere ficateii si lasam sa fiarba 25 de minute.
Daca se formeaza spuma in timpul fierberii, avem grija s-o strangem de la suprafata cu o lingura.
In ultimele 5 minute adaugam un praf de sare.
Dupa ce au fiert ficateii,ii scoatem impreuna cu ceapa si ii introducem in blender,adaugam galbenusurile ,untul si piperul macinat.
Mixam bine si pentru un gust delicios ,se adauga putin coniac.Se gusta si se adauga la nevoie sare si piper macinat,se mai amesteca pana pate-ul iese cremos si pufos ,apoi il scoatem in boluri mici.
Servit dimineata cu paine prajita e delicios.
Savurati cu placere!


Niciun comentariu: