Powered By Blogger

luni, 2 ianuarie 2012

Prajitura cu mere






Am dat iama in supermarket si am cumparat mere ,cat sa-mi ajunga pentru doua deserturi si sa ramana si ceva pentru fructiera!
Deeeci...m-a apucat harnicia !

Ingrediente:
Foi:
300 g faina
200 g margarina Rama Maestro
100 ml lapte acrit
1 ou
2 linguri zahar
1 lingurita praf copt
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie

Umplutura:
6-7 mere
200 g zahar tos
1 lingurita scortisoara
esenta rom
2 linguri de margarina Rama Maestro
esenta rom

Mod de preparare:
Prima data curatam merele de coaja si cotor,apoi le taiem in felii subtiri.
Punem feliile de mere intr-o craticioara si le acoperim cu apa,apoi le fierbem 10 minute. Le lasam sa se scurga intr-o sita,apoi feliile scurse se presara cu zahar,scortisoara,esenta rom si margarina.
Se amesteca putin ,cu atentie sa nu rupem feliile de mere!

Pregatim aluatul pentru foi:
Intr-un castron marisor,faina se amesteca cu margarina,apoi facem o adancitura in mijloc unde punem laptele,oul si zaharul.
Aluatul se framanta bine dupa care se infoliaza si se tine la frigider 15 minute.
Dupa acest timp,aluatul il impartim in doua.
Se fac doua foi care se intind de marimea unei tavi rotunde de tort,cu perete detasabil.
O foaie se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi umplutura de mere.
Deasupra se pune a doua foaie,care se strapunge in cateva locuri cu furculita,iar apoi se coace la foc potrivit 30 de minute.
Dupa coacere se raceste si se taie felii.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: