luni, 7 noiembrie 2011

Supa crema de mazare







A doua reteta participanta la concursul Agroalim !


Ingrediente:
400 g mazare fina verde congelata Casa Taraneasca
1 cartof
1-2 cepe mai mici
1 lingura ulei
sare
piper macinat
smantana
1 ou pt uns
1 pachet aluat foietaj

Preparare:
Cartofii si ceapa se curata de coaja si se spala bine,apoi se taie bucati.
Se pun la fiert ,cand incep cartofii sa se inmoaie se adauga mazarea si se mai fierb toate inca 15 minute.
Dupa acest timp,se mixeaza la robot,rezultand o compozitie de consistenta smantanii.
Se da gust cu sare si piper macinat.
Din aluatul de foietaj se intinde o foaie si se decupeaza forme rotunde dupa nr de portii servite.
Am apelat la castronele,unde am intins aluatul dupa forma lor. Capacelele le-am facut tot din aluat,decupat si copt pe dosul altor castronele mai mici.
Se ung cu ou batut si se coc 10 minute pana se rumenesc.
Supa se aseaza in castronele,se orneaza cu smantana si boabe de mazare si se acopera cu capacelele.
Am renuntat la crutoane,deoarece pe masura ce supa este servita cosuletul din aluat se papa si el !
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: