vineri, 18 mai 2012

Sarmalute in foi de vita






Primavara,odata cu aparitia primelor frunze de vita ,isi fac loc in menu si sarmalutele.

Ingrediente:

30 frunze de vita
1 kg carne tocata porc
100 g orez
5 fire ceapa verde
2 linguri pasta de tomate
1 rosie
1/2 lamaie
100 ml ulei
piper macinat
boabe de piper
cimbru
sare
 2 leg marar verde

Pregatire:

Frunzele de vita se spala bine,apoi se oparesc 5 minute in apa clocotita cu putina sare.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu orezul spalat,1 lingura paste de tomate,mararul taiat fin,piperul,putin cimbru,sare si ceapa verde taiata marunt.
Se ia cate o frunza de vita si se umple cu putina compozitie de carne  ( de marimea unei nuci ), se ruleaza ,iar capetele se introduc in interior. Procedam astfel pana se termina frunzele de vita.
Toate sarmalutele se aseaza intr-o craticioara in care am pus ulei. Daca fundul craticioarei este subtire,atunci se pun 4-5 frunze de vita pe fundul cratitei ,sub primul rand de sarmalute.
Acoperim cu apa si adaugam lingura de tomate ramasa si cateva boabe de piper.
Fierbem 60 de minute,apoi adaugam lamaia taiata cubulete,dam gust cu sare si presaram marar taiat fin.
Servim sarmalutele cu smantana.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: