sâmbătă, 18 februarie 2012

Prajitura cu cirese si nectarine





Ingrediente:

3 nectarine
20 de cirese
100 g zahar tos
200 g faina
3 oua
75 g margarina Rama
o lingurita coaja de lamaie
o lingura nuca de cocos
1/2 lingurita praf de copt
o lingurita esenta de rom
sare

Mod de preparare:

Spalam fructele bine si le lasam sa se usuce,iar cuptorul il incalzim usor.
Nectarinelor le scoatem samburii,apoi le taiem felii,iar cireselor le scoatem de asemenea samburii si le taiem jumatati.
Albusurile de ou ,presarate cu un praf de sare,se bat cu mixerul doua minute pana devin o spuma tare,adaugam doua linguri de zahar si le mai batem un minut.
Galbenusurile si restul de zahar se bat pana isi dubleaza volumul si se albesc,iar in timp ce amestecam cu mixerul, adaugam margarina topita.
Rasturnam peste albusuri galbenusurile,apoi faina cernuta,praful de copt,coaja de lamaie si esenta de rom.
Cu o spatula amestecam usor,ca sa nu se lase albusurile.
Ungem cu ulei o tava rotunda (pentru tarte) si o tapetam cu faina.
Rasturnam compozitia in ea,iar deasupra asezam feliile de nectarine si ciresele .
Presaram cu nuca de cocos si introducem tava in cuptor 30 de minute,primele 10 minute coacem cu flacara mare,iar urmatoarele 20 de minute cu flacara mica.
Dupa ce s-a copt,prajitura se raceste ,se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: