vineri, 10 mai 2013

Waffles aperitiv

 



 
Waffles preparate au primit gustul si aroma din partea uleiului  Costa d'oro Olisana !
 
 
Ingrediente:
 
aluat:
200 g faina
2 oua
140 ml iaurt sau lapte batut
100 ml ulei Costa d'Oro Olisana
o lingurita praf de copt
un praf de sare
piper macinat
oregano uscat
...........................
100 g prosciutto
100 g branza de capra
rosii cherry
menta proaspata
 
Pregatire:
 
Intr-un bol amestecam cu telul sau mixerul toate ingredientele,apoi incingem aparatul pentru waffles .
Cu ajutorul unui polonic mediu , luam din aluatul moale si il turnam pe mijlocul placii incinse.
Avem grija sa umplem placa doar pe treisferturi,altfel foaia de waffle va creste in exces si va da pe dinafara !
Lasam placa superioara peste aluat si asteptam 3-4 minute sa se rumeneasca usor.
Dupa rumenire,scoatem foaia cu o spatula de lemn sau silicon, o taiem calda dupa formele dorite,apoi le umplem alternand straturi de prosciutto,branza de capra,rosii cherry si foi waffles.
Continuam sa coacem foi pana la epuizarea aluatului.
Decoram cu rosii cherry si menta proaspata ,apoi stropim cu cateva picaturi de ulei Olisana.
Savurati cu placere!
 
 
 
 
 
 
 
 

Un comentariu:

adnia spunea...

super idee!te pup, Carmen!