marți, 18 decembrie 2012

Baclava cu capsune si rodie






Cand te gandesti la baclava,te gandesti la o placinta umpluta cu multa nuca si stropita din belsug cu sirop ,cam asa m-am gandit si eu s-o pregatesc,insa cu mici adaugiri : capsune si seminte de rodie .


Ingrediente:

400 g foi de placinta din comert
4 oua
200 g zahar tos
300 ml iaurt
250 g  margarina
o lingurita praf de copt
doua pachete zahar vanilat
200 g alune
400 g capsune
semintele de la o rodie

sirop:
200 g zahar tos
400 ml apa plata
coaja de lamaie sau portocala

Pregatire:

Scoatem foile de placinta din frigider si le lasam sa se decongeleze ,iar margarina o topim.
Intr-un vas amestecam iaurtul, zaharul tos,ouale,zaharul vanilat ,praful de copt si margarina usor racita.
Dupa decongelare ,foile de placinta le impartim in doua .
Ungem tava cu margarina lichida si intindem doua foi de placinta ,deasupra lor intindem cu lingura cate putin amestec cu iaurt, Intindem si restul foilor alternand cu amestecul de iaurt.
 Cand terminam de intins prima jumatate a foilor ,asezam din loc in loc capsune taiate jumatati,semintele de rodie si alunele usor zdrobite.
 Deasupra lor intindem restul foilor,alternand cu amestecul de iaurt care ne-a ramas.
Dupa ce am terminat de intins foile,ungem deasupra cu margarina lichida si taiam baclavaua in forma de patrate sau romburi si o coacem in cuptor (preincalzit )  cca 30-40 de minute.
Cand se raceste baclavaua,o insiropam  in tava cu siropul fierbinte pregatit din apa si zahar si coaja de lamaie sau portocala.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: