miercuri, 16 mai 2012

Pui curry cu caise








Ingrediente:

800 g piept de pui dezosat
8 caise mari din compot sau crude
2 lamai
3 linguri vin alb
2 linguri unt topit
1 lingura hasmatuchi
1/2 lingurita pudra curry
1/2 lingurita piper alb macinat
boabe piper rosu pt decor
sare

pt cartofii duchesse:
4 cartofi fierti bine
1 lingura unt
2 galbenusuri
nucsoara
sare

Pregatire:

Am ales sa prepar aceasta reteta cu caise din compot,ele sunt mari,carnoase si decojite.Inainte sa le folosesc le-am scurs bine de sucul de compot.
Pieptul de pui se taie jumatati si rezulta 4 bucati.
De la o lamaie,coaja galbena o taiem fasii foarte fine,iar de la cealalta lamaie coaja  o radem fin.
Ambele lamai le stoarcem,avand grija sa eliminam semintele.
Amestecam intr-un castronel,o lingura de unt topit cu curry,hasmatuchi,piper alb si sare,iar cu aceasta frecam bine fiecare jumatate de piept de pui.
Intr-o tigaie punem lingura de unt topit care ne-a ramas si rumenim jumatatile de piept ,cca 5-6 minute pe fiecare parte.
Dupa ce s-au rumenit pieptii se scot pe o farfurie,iar in tigaie adaugam zeama de la cele doua lamai,vinul,piperul rosu si caisele.
Lasam pe foc 2-3 minute,pana se evapora alcoolul din vin,apoi introducem toti pieptii de pui in tigaie si mai fierbem 2-4 minute ,adaugand si coaja de lamaie rasa .

Cartofii duchesse:
Cartofii deja fierti,se paseaza piure, adaugam unt, galbenusurile,sare si nucsoara si amestecam bine.
Piureul aromat se pune intr-un poche cu varf stelat si incepem sa formam mici "fursecuri" rotunde intr-o tava acoperita cu foaie de copt.
Introducem tava la cuptor pentru 10-15 minute,pana "fursecurile" de cartofi incep sa se rumeneasca deasupra.
In momentul servirii asezam cartofii duchesse pe farfurii,caisele se cresteaza usor,iar pieptii de pui se taie felii ,se stropesc cu sos si se decoreaza cu fasii fine de coaja de lamaie si boabe de piper rosu.
Savurati cu placere!





Niciun comentariu: