Ingrediente:
aluat:
500 g faina
100 ml apa calduta
150 ml lapte de capra
150 g zahar tos
3 galbenusuri
3 - 4 linguri cu unt topit
25 g drojdie proaspata
coaja de portocala si lamaie
un praf de sare
umplutura:
300 g branza proaspata de capra
100 ml iaurt de baut de capra
3 oua
esenta de rom si vanilie
o lingura de gris
esenta rom si vanilie
o lingura plina cu stafide
pentru uns:
2 galbenusuri
2 linguri miere sau gem de caise
Pregatire:
aluat:
Pregatim maiaua din drojdie,o lingurita de zahar, o lingura de faina si 3 linguri de lapte ,lasam sa dospeasca 10 minute in loc caldut.
Zaharul il dizolvam in laptele de capra si apa (incalzite usor).
Cernem faina intr-un vas ,adaugam praful de sare, zaharul ,apa si laptele,galbenusurile ,untul topit si coaja de lamaie si portocala,iar deasupra maiaua dospita.
Acoperim usor cu faina si incepem sa framantam cca 10-15 minute,pana aluatul nu se mai lipeste de mana.
Strangem aluatul sub forma de bila si il punem la cald in jur de 45 de minute,sa-si dubleze volumul ,nu uitam sa-l acoperim cu un prosop curat.
Dupa ce si-a dublat volumul ,aluatul il impartim in 2 parti egale.o parte o intindem usor in forma de copt unsa cu unt ,iar cealalta parte o modelam prin impletire,putem forma mici iepurasi din aluat.
umplutura:
Amestecam branza si iaurtul,adaugam ouale batute cu zahar si esente,stafidele inmuiate in lapte si grisul,omogenizam bine.
Dupa ce am intins o parte din aluat in forma de copt,cealalta parte de aluat (impletit ) se aseaza pe marginea formei de copt de jur-imprejur in cerc.
Adaugam usor umplutura,in mijlocul impletiturii ,iar deasupra ei asezam cativa iepurasi din aluat si lasam la crescut 30-40 de minute.
Dupa ce a crescut frumos, ungem pasca cu galbenusurile de ou si o coacem in cuptor (deja incalzit) in jur de 50 de minute.
Imediat dupa coacere,o ungem cu miere sau gem de caise si o asezam frumos alaturi de celelalte bunatati pregatite de Sarbatorile Pascale ...Hristos a Inviat !
Savurati cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu