luni, 14 ianuarie 2013

Vol-au-vent cu legume





La o simpla scotocire prin congelator,am gasit ratacit  "juma" de pachet aluat foietaj,adica 400 g....si ca sa nu mai ocupe locul degeaba, i-am gasit intrebuintare !

Ingrediente:

200 g morcovi tineri Bonduelle (conserva)
300 g ciuperci (conserva)
4 fire de ceapa verde
1 ou
50 ml ulei masline
piper macinat
sare
patrunjel
400 g aluat foietaj

Pregatire:

Ciupercile si morcovii se scurg de apa intr-o sita.
Intr-o tigaie,calim in ulei ceapa taiata marunt,apoi adaugam ciupercile si morcovii scursi.
Nu amestecam,doar scuturam tigaia,pentru ca morcovii sa ramana intregi !
Dam gust cu sare si piper,apoi presaram patrunjelul tocat fin.
Intindem aluatul,apoi cu ajutorul unei forme ( inima,patrat ,cerc) metalice pentru biscuiti decupam cate 3 buc aluat pentru un vol-au-vent ...eu am folosit modelul inima.
Prima bucata de aluat (baza) va ramane intreaga,celelate doua urmand sa le decupam interiorul ,dupa aceeasi forma ( inima,patrat,cerc) si sa le suprapunem peste baza intreaga.
Cu o pensula ungem toate bucatile cu ou,apoi le asablam si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce tava in cuptorul deja incalzit si se coc 8-10 minute,pana cresc si se rumenesc frumos.
Dupa coacere le umplem imediat cu legumele sotate (folosim o lingurita ) si se servesc langa alte aperitive .
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: