joi, 6 septembrie 2012

Prajitura in bain-marie







O prajitura care se topeste,pur si simplu ,in gura !
Prajitura am copt-o la bain-marie,iar pentru mine acest mod de copt ,a fost o surpriza placuta pe care il voi mai aplica si la alte prajituri .

Ingrediente:

200 g faina
175 g margarina (unt)
175 g zahar tos (brun)
3 oua
o lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
o lingura coaja de portocala ( lamaie)
un praf de sare

pentru tapetat forma:
o lingurita margarina (unt)
3 linguri zahar tos
doua linguri apa plata

Pregatire:

Inainte de a pregati compozitia,pregatim caramelul:
- fierbem zaharul si apa,pana devine auriu,apoi tapetam bolul unde vom rasturna compozitia prajiturii.
 Dupa 5 minute,de la intarirea caramelului , peste caramel ungem cu margarina (unt).

Intr-un alt vas batem ouale,un praf de sare si zaharul,adaugam scortisoara si coaja de portocala (lamaie).Adaugam margarina taiata bucatele si amestecam pana se incorporeaza bine,apoi adaugam treptat si faina si praful de copt.
Compozitia de prajitura o rasturnam usor in bolul tapetat,apoi il sigilam deasupra cu o folie de aluminiu putin indoita la jumatate,pentru a permite compozitiei sa-si mareasca volumul.
Bolul il introducem intr-o oala,ceva mai mare,si il pozitionam pe un stativ ( inel) de 5-6 cm inaltime. Adaugam apa calda in oala,fara ca apa sa atinga fundul bolului si acoperim cu capac. Din momentul in care a inceput sa fiarba apa,lasam pe foc mic o ora.
Verificam nivelul apei din 15 in 15 minute,iar la nevoie adaugam apa calda (cu atentie) .fara a scoate bolul din oala!
Dupa timpul de coacere,se scoate bolul din oala,se lasa 10 minute la racit,apoi se scoate foaia de aluminiu.
Se rastoarna pe un platou,se portioneaza si se serveste cu sos Sabayon .
Savurati cu placere!




Niciun comentariu: