vineri, 10 august 2012

Supa de rosii cu galuste








O supa usoara de vara ,doar beneficiem din plin de rosii proaspete romanesti !

Ingrediente:

supa:
1.5 kg rosii proaspete
2 cepe
3 ardei capia
2 morcovi
2 litri apa plata
50 ml ulei 
frunze proaspete de busuioc
1/2 lingurita busuioc uscat
sare

galuste:
7 linguri gris (Titan sau Baneasa)
2 oua
1/2 lingurita sare
un praf piper macinat

Pregatire:

supa:
Morcovii si ceapa se curata de coaja,respectiv foi,iar ardeii se curata de cotor si seminte. Se spala bine si se taie bucati.
Rosiilor li se scoate partea dinspre codita si se taie in patru.
Intr-o oala ( cca 4 litri ) fierbem apa plata si legumele 40 de minute. Dupa ce au fiert ,legumele se strecoara ,iar cu o lingura de lemn apasam peste ele sa iasa sucul gros.
Tot sucul il turnam inapoi in oala ,adaugam uleiul si dam gust cu sare.
Dupa ce a dat in clocot ,micsoram focul si adaugam galustele .

galuste:
Ouale se bat bine cu telul timp de 2-3 minute,adaugam grisul in ploaie,sarea si piperul si omogenizam bine.
Cu o lingura inmuiata in supa ,se ia cate putin din compozitie si se cufunda in supa. Ies  in jur de 10-11 galuste ,depinde de marimea lingurii. 

sfat:
nu folositi bicarbonat,galustele vor capata culoarea albastru-violet !

Lasam sa fiarba 10 minute,acoperind oala,apoi adaugam o cana mare ( 250 ml)  cu apa plata rece. Vom observa ca galustele se umfla instantaneu. Mai fierbem pana la primul clocot,apoi oprim focul si adaugam busuiocul uscat si frunzele de busuioc proaspete.
Savurati cu placere!











Niciun comentariu: