duminică, 24 martie 2013

Salam de biscuiti







  Un desert usor din biscuiti,n-am mai pregatit de mult. Daca este post , putem schimba laptele cu apa ,iar rezultatul va fi acelasi !
De data aceasta nu i-am mai dat forma de salam,am presat compozitia intr-o forma de chec si a iesit ceva asemanator cu un tortulet de biscuiti !

Ingrediente:

600 g biscuiti simpli
 100 g margarina
  150 ml lapte (apa )
 3 linguri de cacao
 150 g zahar tos
 100 g de alune
50 g stafide
 esenta de rom
 scortisoara
 bucati de rahat divers colorate

Pregatire:

Intr-un ibric fierbem zaharul ,margarina,cacaua si rahatul taiat bucatele in lapte (apa ), pana se topeste zaharul. Amestecam cu un tel ca sa se dizolve cacaua si sa nu ramana cocoloase.
Dupa ce am luat ibricul de pe foc,adaugam esenta de rom,scortisoara si alunele sfaramate. 
Turnam siropul peste biscuiti si amestecam lejer ca siropul sa se imbibe in biscuiti.
 Intr-o forma de chec mare sau doua forme mici ,tapetam peretii cu folie transparenta ,iar cu o lingura umplem forma.
Nivelam deasupra si tinem la rece 2-3 ore.
Scoatem forma de la rece ,o rasturnam pe un platou,scoatem usor folia si pudram cu cacao ,apoi taiem in felii .
In locul pudrei de cacao,putem orna cu fulgi de nuca de cocos, miez de nuca,ciocolata rasa.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: