joi, 1 martie 2012

Pui picant cu legume si spaghete






Condimentele de la Kotanyi Romania sunt ajutoarele mele de nadejde !

Ingrediente:
500 g piept pui dezosat
400 g spaghete
1 morcov
1 dovlecel
1 ceapa rosie
1 ardei iute
1 ardei gras portocaliu
1 ardei gras verde
1 ardei capia
1 ardei gras galben
5 buc ciuperci champignon
1 catel usturoi
100 ml ulei masline
50 ml sos soia
 1 lingurita curry Kotanyi
piper & usturoi Kotanyi
rozmarin macinat Kotanyi
piper mozaic Kotanyi (macinat )
4 frunze menta proaspata


Preparare:
Intr-o craticioara se pune la fiert apa cu putina sare,pana clocoteste,apoi se adauga pastele si se fierb 7-8 min.
Dupa fierbere ,pastele se strecoara si se calesc usor in putin ulei de masline si se condimenteaza cu piper macinat  Kotanyi. Se pastreaza la cald.
Pieptul de pui se taie cuburi de 1 cm ,apoi se pune la marinat 15 min,intr-o compozitie din sos soia,curry Kotanyi ,usturoi razuit fin si rozmarin macinat Kotanyi.
Intre timp spalam legumele,le curatam de coaja,taiem sau scoatem cotoarele unde este necesar,apoi le taiem julien.
Intr-o tigaie cat mai intinsa,turnam restul de ulei de masline,iar cand s-a incins adaugam legumele. Amestecam cat mai lejer sau scuturam tigaia,pentru ca legumele sa nu se lipeasca. Cand morcovul si ciupercile s-au inmuiat,adaugam cuburile de pui marinate,vom tine pe foc 5-6 minute,pana acestea se rumenesc usor.
Adaugam spaghetele ,iar tigaia o vom scutura usor pentru ca legumele,carnea si spaghetele sa-si intrepatrunda aromele.
Frunzele de menta le vom toca fin si le vom adauga in tigaie,se serveste fierbinte !
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: