joi, 8 august 2013

Tarta rustica cu afine





Ingrediente:

250 g faina
100 g unt taiat cubulete
100 g zahar pudra
1 ou
1/2 lingurita sare
rom
300 g afine
o lingura amidon
2 linguri zahar tos
zahar pudra

Pregatire:

Intr-un bol omogenizam toate ingredientele pentru aluat .
Cu mainile infainate dam aluatului o forma rotunda ,il transferam intr-o punguta apoi il tinem la rece cel putin 30 de minute.
In timpul acesta spalam afinele,le zvantam pe un prosop de hartie.
Le punem intr-o craticioara pe foc si le amestecam 1 min. cu zaharul si amidonul.
Dupa ce aluatul s-a racit,il intindem cu sucitorul pe blatul de lucru usor infainat ,dandu-i forma rotunda.
Se intind afinele in mijlocul aluatului,lasand o margine de 3-4 cm ,apoi cu mana se acopera cu portiuni suprapuse din marginea de aluat .
Se aseaza tarta pe o tava si o coacem 25-30 de minute.
Dupa coacere se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.
Simpla ,dar cu un gust divin !
Savurati cu placere!

Un comentariu:

adnia spunea...

ce bine arata!