joi, 15 martie 2012

Coronita de porc umpluta







O reteta ideala pentru Sarbatorile de Craciun !
Coronita a fost delicioasa si aspectuoasa ,asa ca am s-o mai pregatesc si la anu' !

Ingrediente:

2 kg file de porc cu os
0,500 g carne tocata porc
100 ml ulei
100 ml vin alb
1 buc ardei California portocaliu
1 buc ardei California rosu
1 buc ardei gras
1 morcov
1 fir de praz
2-3 catei usturoi
2 oua
5 felii toast HapiHap
tarhon
cimbru
rozmarin macinat
amestec mexican de condimente
condimente pentru legume
patrunjel verde
sare
5 buc cartofi
0,300 g masline negre

Preparare:

Legumele se spala ,apoi se curata de cotoare sau coaja.
Fileul de porc cu os se unge cu putin ulei,apoi se presara bine cu un amestec de condimente : tarhon,cimbru,rozmarin macinat,amestec mexican de condimente.
Fileul astfel presarat se lasa 30 de minute la rece.
In acest timp ardeii ii taiem cubulete,morcovul se rade marunt,iar prazul se taie julien.
Feliile de paine se taie cubulete de 1 cm.
Intr-o craticioara se pune putin ulei si se adauga legumele taiate si se calesc usor 5 minute.
Dupa calirea legumelor adaugam si carnea tocata si le lasam impreuna pe foc 15 minute,amestecand incontinuu.
Cand carnea este gata,se trage de pe foc,se raceste 10 minute si se adauga painea cubulete si ouale.
Adaugam sare dupa gust, putin tarhon si cimbru si usturoiul zdrobit.
Scoatem fileul cu os din frigider,apoi incercam usor sa-i unim capetele dandu-i forma de coronita.
Folosim un ac si o ata mai rezistenta,coasem capetele sa nu iasa umplutura de legume si carne tocata.
Pregatim o tavita,adaugam 200 ml apa,vinul si 2-3 linguri de ulei.
Asezam coronita in mijlocul tavitei,apoi cu ajutorul unei linguri adaugam usor umplutura.
Introducem la cuptor pentru 50 de minute,in acest timp avem grija sa completam cu apa,daca este cazul si sa stropim coronita din sfert in sfert de ora cu jiul format.
Servim gustoasa coronita cu masline si cartofi natur presarati cu condimente speciale pentru legume.
Ornam cu patrunjel verde.
Savurati cu placere!


Niciun comentariu: