joi, 29 septembrie 2011

Spaghete cu piept de pui






Cui nu-i plac spaghetele?
Simple,cu branza,cu parmezan,cu sos picant...hmmm...o bunatate!

Ingrediente:
400 g piept pui
100 ml ulei
1 pachet spaghete (400 g)
400 g rosii in bulion
1 ceapa
100 ml ulei
3-4 linguri sos soia
100 ml apa
tarhon,cimbru
1-2 foi dafin
delikat
piper boabe,piper macinat
boia
1 leg marar verde

Preparare:
Spaghetele se fierb 7-8 minute,se clatesc si se scurg.
Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se tin la marinat cam 20 minute intr-un amestec din sos de soia,tarhon,piper macinat si boia.
Dupa marinare,fasiile de pui se rumenesc in ulei.
Se adauga ceapa taiata marunt,iar cand ceapa devine sticloasa adaugam rosiile taiate bucati mai mici si 100 ml apa.
Se da gust cu delikat,se adauga cimbru,piper boabe si foile de dafin.
Se fierb 10 minute.
Se adauga spaghetele scurse si se amesteca lejer.
Cand incepe sosul sa clocoteasca,se trage de pe foc.
Se servesc calde presarate cu marar verde,taiat marunt.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: