joi, 30 august 2012

Dulceata de morcovi




 

                                        

                                   


 Incercarea moarte n-are ,asa ca mi-am zis sa prepar o dulceata din...ati ghicit : morcovi !
 Am cumparat vreo doua kg si ma uitam lung,cand la morcovi ,cand la maini. Daca nu va dotati cu manusi,va bronzati instant,dar numai in zona palmelor !!!
 Deeeci ,fara dotarea specificata si cu un curatitor de legume am trecut la fapte:

Ingrediente:

doua kg morcovi
doua kg zahar tos
doua batoane scortisoara
doua lamai
un praf de sare
3 plicuri zahar vanilat
3 litri apa plata

Pregatire:

Curatam morcovii de coaja si ii spalam bine.
Intr-o oala ,punem apa la fiert si adaugam morcovii intregi cu un praf de sare si ii fierbem 30 de minute,fara a-i lasa sa se inmoaie. Dupa acest timp,ii scurgem de apa ( pe care n-o aruncam ) si ii racim,apoi ii taiem cubulete.Lamaile le curatam coaja pana la pulpa,le taiem cubulete si le eliminam samburii.
Cca un litru de apa in care au fiert morcovii,il repunem la fiert ,adaugam zaharul si lasam sa fiarba 30 de minute,se formeaza un sirop in care adaugam cubuletele de morcovi si lamai.
Fierbem pe foc mic,amestecand usor.
Cand dulceata se leaga,curge fir din lingura,adaugam zaharul vanilat si batoanele de scortisoara si oprim focul.
Pregatim borcanele,le spalam si le zvantam.
Scoatem batoanele de scortisoara din dulceata si cu un polonic,folosit doar pentru dulceturi, luam cate putin din dulceata si morcovi si umplem cu atentie borcanele.
Inchid ermetic fiecare borcan cu capacul aferent si le intoarcem cu dosul in sus. Lasam sa se raceasca,apoi depozitam borcanele in camara.
Nu veti gasi mare diferenta intre dulceata de morcovi si dulceata de dovleac,parol !
Savurati cu placere!



Niciun comentariu: