miercuri, 20 martie 2013

Ciorba de perisoare a la grec

 
 




Ingrediente:


300 g carne de vita 
400 g carne porc     
 125 g orez
 doua cepe
5 oua
250 g smantana
 un morcov
un  pastarnac radacina
patrunjel verde si marar verde
 sare
piper macinat
zeama de lamaie
2 litri apa plata

Pregatire:

Curatam legumele de coaja si le spalam bine , verdeata se spala si se usuca in prosoape de hartie.
Orezul se spala in cateva ape si se scurge de apa punandu-l intr-o sita.
Carnea taiata cuburi,se amesteca cu o ceapa taiata bucati potrivite si se da totul prin masina de tocat.
Se adauga doua oua, marar verde taiat marunt ,sare,piper dupa gust si 75 g orez. Amestecam bine toata compozitia,insa daca nu avem ustensila pentru preparat perisoare,vom folosi mana pentru formarea perisoarelor.
Luam cu lingura din compozitie si cu ambele palme formam perisoare de dimensiunea unei nuci,le asezam pe o tava stropita cu putina apa.
Morcovul si pastarnacul se taie cubulete mici,iar ceapa se taie marunt.
Legumele se pun la fiert in apa ,iar dupa cca 15 minute adaugam restul de orez si perisoarele.
Se lasa  sa fiarba pana incepe bobul de orez sa infloreasca.
In acest timp pregatim liezonul ,separand 3 oua ,albusurile de galbenusuri,
Intr-un vas se adauga galbenusurile si smantana si se amesteca bine cu telul.
Se tempereaza acest liezon cu doua polonice din zeama de ciorba ,apoi se adauga in ciorba ,dam gust cu sare si piper si se mai fierbe pana la primul clocot.
Acrim ciorba cu zeama de lamaie  dupa gust si presaram patrunjel verde deasupra.
Savurati cu placere!


Niciun comentariu: