miercuri, 11 ianuarie 2012

Lasagna cu foi de clatite









Mi-am zis sa incerc sa pregatesc Lasagna,dar cu foi de clatite! Si mi-a reusit,asa zic!

Ingrediente:

Foi clatite:
3 oua
300 ml apa carbogazoasa
100 ml ulei
200 g faina
delikat
boia
oregano

Umplutura:

400 g carne tocata
1 leg ceapa verde
1 morcov
3 rosii
1 lingura bulion
2-3 linguri vin
delikat
piper macinat Kotanyi
boia iute
oregano

Sos Bechamel:
1 lingura de unt
100 g faina
200 ml apa

Mod de preparare:

Foi clatite:
Ouale se bat cu apa carbogazoasa si se adauga condimentele,apoi se toarna faina in ploaie.
Se amesteca cu telul sa nu faca cocoloase.
In tigaia folosita numai pentru clatite,se pune cu un polonic de marime medie,compozitia de clatite.
Se coc 2-3 minute pe o parte,se intorc prin aruncare si se coc si pe cealalta parte 2-3 minute.

Umplutura:
In ulei calim carnea cam 10 minute,adaugam ceapa taiata felii si morcovul dat pe razatoare.
Stingem cu vin,condimentam si dam gust,apoi si se fierb impreuna 10 minute.
Se adauga bulionul si se mai fierbe totul 5 minute.

Sos Bechamel:
In untul topit se pune faina si amestecand sa nu se faca cocoloase,se stinge cu apa.
Sosul trebuie sa fie ca o ciulama.
In sos se pune piper macinat,delikat si oregano.

Montare:
Intr-o tava sau forma,se pun ca baza foile de clatite,se pune o parte din carnea tocata,se pune sos si deasupra felii de rosii.
Peste rosii urmeaza alte foi de clatite,apoi carne tocata,sos si felii de rosii.
Ultimul rand trebuie sa fie foile de clatite peste care se pune sos,cascaval sau parmezan si feliile de rosii.
Presaram cu oregano si dam tava la cuptor 20 de minute,pana se rumeneste frumos.
Se serveste calda.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: