luni, 20 august 2012

Salata de icre





Am cumparat de la pescarie,cativa pesti macrou si spre bucuria mea ,toti au avut icre in burtica !

Ingrediente:

aprox 100 g icre proaspete
300 ml ulei
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri sifon sau apa minerala
sare fina
piper alb macinat
o felie paine alba
o ceapa alba

Pregatire:

Icrele se spala si se trec pin sita,se eliminam pielita transparenta din jurul icrelor.
De la paine folosim numai miezul alb,pe care-l inmuiem in putina apa rece,apoi il stoarcem usor intre palme.
Intr-un bol mai inalt mixam icrele,painea si zeama de lamaie,apoi adaugam treptat uleiul.Pentru ca icrele sa fie mai pufoase adaugam si apa minerala,dam gust cu sare si piper.
Dupa ce icrele si-au dublat cantitatea si s-au transformat intr-o crema alba si pufoasa,ii adaugam ceapa taiata foarte fin.
Salata se aranjeaza pe un platou si o ornam cu felii de lamaie si masline.
Savurati cu placere!




Niciun comentariu: