Powered By Blogger

joi, 1 decembrie 2011

Prajitura delicioasa cu visine si budinca de vanilie










Pentru blat:
3 oua
125 g faina
125 g margarina Rama Maestro la temperatura camerei
125 g zahar
un plic zahar vanilat
1 lingurita rasa praf de copt
1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu alimentar (amoniac)
putina zeama de lamaie

Pentru umplutura:
visine fara samburi (se pot folosi orice fel de fructe congelate, proaspete sau din compot)
1 pach.budinca vanilie
500 ml lapte
4 linguri de zahar
50 g margarina Rama Maestro

Ornare:
200 g frisca
50 g ciocolata amaruie

Mod de preparare:
Blatul:
Praful copt si bicarbonatul(amoniacul) se sting cu putina zeama de lamaie.
Se pun toate ingredientele pentru blat intr-un bol, impreuna cu margarina Rama Maestro si se mixeaza pana obtinem o crema consistenta.
Se toarna in tava de tarta, unsa in prealabil cu putina margarina Rama Maestro si tapetata cu faina.
Se da la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 25 de minute la foc mic, sau pana blatul devine auriu.
Pe la jumatatea timpului de coacere, este bine sa verificam si sa mai rotim tava, pentru ca blatul sa se coaca uniform.
Dupa ce s-a copt blatul,il scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Crema:
Cateva linguri de lapte se amesteca cu praful de budinca si zaharul pana obtinem o compozitie omogena, care curge. Este bine sa folosim un tel, ca sa nu obtinem cocoloase,restul de lapte se pune la fiert.
Cand da in clocot, se toarna compozitia cu praful de budinca si se amesteca continuu cu telul, pana budinca se ingroasa.
Se ia de pe foc. Se adauga margarina Rama Maestro si se amesteca pana aceasta se topeste si se omogenizeaza cu crema. In felul acesta vom obtine o budinca mai cremoasa.
Se lasa sa se raceasca, timp in care se amesteca din cand in cand.

Blatul se rastoarna din tava pe un platou sau o farfurie mai mare.
Se umple cu visine. Deasupra se toarna budinca.
Se orneaza cu frisca,in forma de grilaj,iar pe marginea prajiturii presaram ciocolata rasa.
Se poate servi imediat, dar este mai bun daca sta macar o ora la frigider.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: