marți, 19 februarie 2013

Galette cu piersici









Ingrediente:
aluat:
200 g faina
150 g unt rece
o lingura zahar
un ou
un praf de sare

umplutura:
800 g piersici felii (conserva)
o lingurita scortisoara pudra
doua linguri nuca de cocos
doua linguri zahar tos
o lingura pesmet alb

Pregatire:

Intr-un vas ,amestecam faina,zaharul si praful de sare ,apoi adaugam untul taiat cubulete si oul,apoi framantam cu mana sau la robot pana rezulta un aluat nisipos.
Strangem usor aluatul cu ambele maini si ii dam forma rotunda,apoi il introducem in folie si il tinem la rece,minim 30 de minute.
In acest timp scurgem feliile de piersici de zeama si le amestecam cu zaharul,scortisoara si nuca de cocos.
Dupa ce aluatul s-a racit si intarit,il intindem cu facaletul pe blatul de lucru presarat cu putina faina.
Ii dam o forma rotunda ,apoi pe centrul foii presaram pesmetul alb,lasam o margine de aluat de 3-4 cm.
Peste pesmet intindem si feliile de piersici,apoi incepem sa ridicam marginile foii de aluat din loc in loc,fara a avea grija sa iasa chiar uniform.
Presaram deasupra putin zahar tos,apoi asezam prajitura cu grija intr-o tava in care am pus o foaie de copt.
Coacem timp de 40 de minute,apoi se taie si se pudreaza cu zahar pudra,cand prajitura s-a racit.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: