vineri, 15 iulie 2011

Tort Carmen 13







Am avut grija sa congelez cateva dude si acum sunt eficiente la pregatirea unui tort !
Ingrediente:
Blat:
4 oua
300 g faina
200 g zahar pudra
100 ml ulei
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
coaja portocale
sare

Crema:
300 g capsuni
100 g dude(coapte)
200 g frisca lichida
200 g zahar pudra
1 plic gelatina

Ornare:
200 g capsuni
300 g dude
100 g frisca lichida


Mod de preparare:
Blat:
Facem 2 blaturi subtirele.
Albusurile se bat bine cu putina sare pana ies spuma tare,adaugam 100 g zahar si se mai bat pana arata ca o bezea.
Galbenusurile si 100 g zahar se bat bine pana se albesc,se adauga uleiul si coaja rasa de la portocale.
Peste albusuri adaugam galbenusurile,faina si praful de copt.
Se amesteca usor,sa nu se lase albusurile.
Compozitia se imparte in alte 2 compozitii.
Intr-una din compozitii punem cacao.
Umplem 2 pungute cu cele doua compozitii,alba si cu cacao,care le vom taia putin la capete.
Intr-o forma de tort cu perete detasabil,unsa cu putin ulei si pudrata cu faina,facem 2 cercuri maro si 2 cercuri albe,toate intercalate.
Coacem la cuptorul preincalzit,aprox 20 minute,apoi se raceste putin si il scoatem frumos pe un platou.
Aceeasi forma se curata,se unge iarcu putin ulei si se pudreaza cu faina.
Facem alt blat din 2 culori,dar acum incepem cu culoarea opusa celuilalt blat
Daca la celalalt blat am inceput cu compozitia alba,acum incepem cu compozitia cu cacao.
Acest blat,dupa coacere,se lasa sa se raceasca in forma.

Crema:
Cele 200 g capsuni mai moi,se pudreaza cu putin zahar ca sa-si lase suc.
Cu acest suc vom insiropa blaturile.
Dupa ce s-au separat de suc,capsunile si dudele se mixeaza cu blenderul pana iese o pasta,iar peste ea se adauga frisca batuta,zaharul pudra si gelatina dizolvata.

Ornare:
Se bate frisca bine.
Capsunile se taie felii.
Dudele se spala bine si li-i se taie coditele.

Asamblare:
Blatul din forma de tort se insiropeaza cu suc de la capsuni,peste el punem 1/2 din crema.
Taiem felii,cele 100 g capsuni ramase si le asezam peste crema.
Celalalt blat se pune peste crema si capsuni si se preseaza usor.
Al 2-lea blat,il insiropam si punem restul de crema.
Ornam cu felii de capsuni si dude intregi.
Tinem tortul la frigider cateva ore.
Dupa intarirea cremei se scoate cu atentie peretele detasabil si se tapeteaza peretii tortului cu frisca.
Cu un pieptan de ornat torturi se traseaza in frisca,linii orizontale.
Se mai tine 1/2 de ora la frigider,apoi putem portiona tortul in felii.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: